Have your say about improvements at Warrandyte Community Centre

Published
29 Mar 2022
Liveable Places and Spaces
Warrandyte CC
Share

Engagement is underway to improve the outdoor area at Warrandyte Community Centre.

A concept design for the area has been developed to improve the usage and safety of the space, in keeping with the original design intent. Manningham Council is seeking your feedback on this draft plan. Many suggestions are already being considered, including from the original landscape architect, whose design we are keen to honour. These inputs will shape the final design.

The proposed design includes a rock amphitheatre, picnic tables, seating and landscaping. The improvements will create an outdoor performance space and more options for meeting and eating outdoors.

The draft concept design is based on feedback from tenants of the centre and the wider community. Community requests included:

The inclusion of a natural and quiet area with an amphitheatre (performance space), that could be easily accessed, and played on by children.

  • Maintaining easy access to the building.
  • Making the area a safe space.
  • Allowing the area to be a flexible and creative space.
  • First Nations recognition in art and/or signage.
  • Integration of the top space near the car park into the design.
  • Address drainage issues.
  • Create a space with more seating options that can support local traders and the creative industries.

A placemaking approach has been used to understand what is important to locals about this space. The design is expected to make the area more user-friendly while keeping the local ambiance.

Manningham Mayor, Cr Michelle Kleinert said she is excited that the improvements to the outdoor space would allow more opportunities for connecting with other locals.

“Placemaking encourages us all to re-imagine and reinvent spaces”

“The Warrandyte Community Centre is already a much-loved local facility. These proposed outdoor improvements will provide further options for socialising and enjoyment.”

Feedback on the concept design can be provided until 12 April 2022. For more information and to provide feedback, visit our Your Say page.

This project is being delivered by Manningham Council and funded through the COVID Safe Outdoor Activation Fund 2021.